Zelený čaj Japan Kukicha Kagoshima better quality class
Kategorie: | Zelené čaje Japonsko |
---|---|
Balení: | Rozvažované |
Originální název: | kukicha - stonkový čaj |
Oblast: | Japonsko |
Příprava: | Zalijte 80-90°C horkou vodou a louhujte 0,5-1 minutu /vícekrát/. |
Vícenálevový čaj: | ano |
Teplota vody: | 100 °C |
Čas přípravy: | 30 sekund |
Množství čaje: | 2-3 g |
Tato sklizeň pochází z kultivaru Yutakamidori, čajové zahrady Kagoshima-shi, prefektury Kagoshima. Označení Kagoshima patří čaji Kukicha, jehož listí pochází z čajových keřů ze kterých se vyrábí vysoce kvalitní čaj Gyokuro. Kukicha, též známá pod označením bocha je lahodný japonský zelený čaj složený ze zlomků listí a jemných, lehce nažloutlých stonků a řapíků, které se oddělují od listů během výrobního procesu. Výluh z čaje Kukicha je mnohem lehčí než běžná sencha nebo gyokuro. Je to osvěžující čaj, vhodný k celodennímu pití na dobití energie. Stonky obsahují mnoho aminokyselin, což odpovídá za sladkou příjemnou chuť vonících mořem s lehce trávovým podtónem. Je to čaj s nízkým obsahem tříslovin i kofeinu, proto je vhodný pro popíjení jak pro dospělé tak i pro děti.
doporučená příprava: 90°C po 30 sekund, možno prolít vícekrát.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.