Neohodnoceno

Zelený čaj Japan Kukicha Kagoshima better quality class

Velmi kvalitní třída zeleného japonského „řapíkového, stonkového“ čaje Japan Kukicha Kagoshima s označením better quality class.

Varianta
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 2364/50 2364/100 2364/250 2364/500 Zvolte variantu
Značka: Expect
140 Kč / 50g 230 Kč / 100g 560 Kč / 250g 1 120 Kč / 500g od 140 Kč / 50g
Kategorie: Zelené čaje Japonsko
Balení: Rozvažované
Originální název: kukicha - stonkový čaj
Oblast: Japonsko
Příprava: Zalijte 80-90°C horkou vodou a louhujte 0,5-1 minutu /vícekrát/.
Vícenálevový čaj: ano
Teplota vody: 100 °C
Čas přípravy: 30 sekund
Množství čaje: 2-3 g
Zelený čaj Japan Kukicha Kagoshima better quality class
Tip

Tato sklizeň pochází z kultivaru Yutakamidori z čajové zahrady Kagoshima-shi v prefektuře Kagoshima (ostrov Kjúšú). Subtropické podnebí je zde podobné jako v okolí italské Neapole. Kukicha je obvykle řazena na půli cesty mezi známými čaji Sencha a Bancha, je ale chuťově jemnější. Je produkována z tenkých listových řapíků (kuki), které se ručně sklízejí společně s lístky a jsou následně tříděny. Nejsou to tedy klasické čajové lístky, ale stonky, stébla a větvičky se zlomky listů. Při zpracování jsou stonky a stébla jako lístky spařeny horkou párou a tak je zastavena fermentace. Stonky si přitom zachovají mnoho aminokyselin.

Listy jsou světlezelené barvy, typického tvaru drobných rovných větviček (směs zlomkových lístků a řapíků). Nálev má jasně žlutozelenou barvu a velmi jemnou, mírně trávovou, nasládlou chuť s dozvukem lehce květinovým.

Kukicha má velmi malý obsah kofeinu, takže se hodí k celodennímu popíjení. Je velmi osvěžující pro všechny věkové kategorie, v Japonsku je běžně podáván i dětem předškolního věku.

Vhodný je i k přípravě ledového čaje, stačí naplnit sklenici 2/3 kostkami ledu a zalít teplým výluhem.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu