Neohodnoceno

Japan Sencha UJI CHA 100g folie

Japonský zelený čaj pravý.

Skladem
Kód: KAB146
Značka: Expect
567 Kč / ks
Kategorie: Zelené čaje Japonsko
Hmotnost: 0.1 kg
Balení: Kovové fólie
Originální název: UJicha
Oblast: Japonsko Uji, prefekture Kyoto
Příprava: Zalijte 70-80°C horkou vodou a louhujte 0,5-1 minutu /vícekrát/.
Vícenálevový čaj: ano
Teplota vody: 70-80 °C
Čas přípravy: 0-1 min.
Množství čaje: 2-3 g
japan tea Sencha Uji cha1
Tip

Vakuově baleno v Japonsku po sklizni, díky tomu si čaj zachovává svoji čerstvou vůni a chuť.
Vynikající japonský zelený čaj, kultivar Yabukita z čajové oblasti Uji-shi z prefektury Kyoto. 
Nálev je jasně zelené barvy vynikající nasládlé chuti a líbezné vůně s typickým japonským charakterem.
Tip na doporučenou přípravu: voda 70-80°C luhovat cca 30 sekund, možno prolít vícekrát.
nebo: voda 75°C louhovat  1 minutu, vícekrát.

Pěstování dobrého čaje je do značné míry závislé na klimatických podmínkách. Svou blízkostí k řece a mírnými teplotami je oblast Uji ideální. První čaj pěstovaný v Uji údajně pochází z rukou velekněze Myoe z chrámu Kozanji v Toganoo. Zenový mistr Eisai se podělil o čajová semínka, která si přivezl z Číny s  veleknězem  Myoe. Ten je nejprve zasadil na místě zvaném Toganoo Fukase, kde trvalo několik let než byly sazenice připraveny k přesazení.  Myoe si vybral Uji jako modelovou oblast pro pěstování čajovníků a výrobu čaje ve větším měřítku, místní tu neřeknou čaji jinak než Ujicha. To je historie Ujichy , jejich prvních z mnoha kroků, které učinil velekněz Myoe ve svém úsilí rozšířit po celém Japonsku radost z pití zeleného čaje.  U bran chrámu Manpukuji v Uji je kamenný pomník s vyrytou básní od velekněze Myoe:

"Z úbočí Toganoo byl veden kůň a tam, kde zanechal otisky kopyt, byly zasazeny semenáčky, u každého jedna." Odkaz této básně lze dnes vidět na bohatých čajových zahradách v Uji. 

 Souen Nagatani: Čajový vizionář 明恵上人

V roce 1738 došlo k velkému technologickému průlomu ve výrobě Ujichy. Pražení na pánvi, které bylo do té doby standardem, bylo nahrazeno metodou ručního rolování, kterou objevil Souen Nagatani, jeden z předních výrobců čaje v Uji v té době. Tento průlom poskytl impuls pro další inovace, které následovaly jedna za druhou, a Uji si rychle vydobylo celostátní reputaci jako nejvýznamnější region výroby zeleného čaje v Japonsku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: