Vánoční otevírací doba. Rádi bychom Vás informovali o přerušení provozu ve dnech od 19.12. 2025 do 6. 1. 2026. Po celou tuto dobu bude velkoobchodní sklad uzavřen a nebudeme tak přijímat ani vyřizovat žádné objednávky. Poslední objednávky před vánočními svátky přijímáme v pátek 19.12. 2025. Poslední objednávky odešleme v pondělí 22.12. 2025. Na Vaše objednávky se budeme těšit opět od pondělí 5. 1. 2026.
Neohodnoceno

Zelený čaj Japan Kukicha Kagoshima better quality class

Velmi kvalitní třída zeleného japonského „řapíkového, stonkového“ čaje Japan Kukicha Kagoshima s označením better quality class.

Varianta
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Kód: 2364/50 2364/100 2364/250 2364/500 Zvolte variantu
Značka: Expect
140 Kč / 50g 230 Kč / 100g 560 Kč / 250g 1 120 Kč / 500g od 140 Kč / 50g
Kategorie: Zelené čaje Japonsko
Balení: Rozvažované
Originální název: kukicha - stonkový čaj
Oblast: Japonsko
Příprava: Zalijte 80-90°C horkou vodou a louhujte 0,5-1 minutu /vícekrát/.
Vícenálevový čaj: ano
Teplota vody: 100 °C
Čas přípravy: 30 sekund
Množství čaje: 2-3 g

Tato sklizeň pochází z kultivaru Yutakamidori z čajové zahrady Kagoshima-shi v prefektuře Kagoshima (ostrov Kjúšú). Subtropické podnebí je zde podobné jako v okolí italské Neapole. Kukicha je obvykle řazena na půli cesty mezi známými čaji Sencha a Bancha, je ale chuťově jemnější. Je produkována z tenkých listových řapíků (kuki), které se ručně sklízejí společně s lístky a jsou následně tříděny. Nejsou to tedy klasické čajové lístky, ale stonky, stébla a větvičky se zlomky listů. Při zpracování jsou stonky a stébla jako lístky spařeny horkou párou a tak je zastavena fermentace. Stonky si přitom zachovají mnoho aminokyselin.

Listy jsou světlezelené barvy, typického tvaru drobných rovných větviček (směs zlomkových lístků a řapíků). Nálev má jasně žlutozelenou barvu a velmi jemnou, mírně trávovou, nasládlou chuť s dozvukem lehce květinovým.

Kukicha má velmi malý obsah kofeinu, takže se hodí k celodennímu popíjení. Je velmi osvěžující pro všechny věkové kategorie, v Japonsku je běžně podáván i dětem předškolního věku.

Vhodný je i k přípravě ledového čaje, stačí naplnit sklenici 2/3 kostkami ledu a zalít teplým výluhem.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola