Zelený čaj China WU YUAN WU LU (MIST & DEW) Jiangxi
Výborná třída čínského zeleného čaje z hornatého okresu Wuyuan v severovýchodní provincii Jiangxi, z míst, kde je téměř pořád mlha.
Kategorie: | Zelené čaje Čína |
---|---|
Balení: | Rozvažované |
Čajový obřad Gong Fu: | ano |
Originální název: | Wu Lu |
Oblast: | Čína, Jiangxi |
Příprava: | Čaj zalijte 80-90°C horkou vodou a louhujte 2-3 minuty /vícekrát/. |
Vícenálevový čaj: | ano |
Teplota vody: | 80-90 °C |
Čas přípravy: | 2-3 min. |
Množství čaje: | 2-3 g na cca 200ml |
. Název je odvozen ze slov Wu (horská mlha) a Lu (zelený pupen). Díky množství jezer a řek, které zde vytváří mraky, mlhu a díky dostatečnému množství srážek je to oblast s ideálními podmínkami pro pěstování velmi kvalitních a ceněných zelených čajů. Čaje Wuyuan jsou známy již od dynastie Tang, v dynastii Ming byly dokonce výhradně určeny pro císařský dvůr. Řada jeho variet byla i v současnosti několikrát mezinárodně oceněna na čajových výstavách.
Sběr je obvykle v dubnu, listy jsou ručně sklizené, obvykle 1 nebo 2 + tip (bud). Zpracovává se v 6 krocích: 1. trhání a sušení na vzduchu ve stínu, 2. sušení na slunci, 3. ruční rolování, 4. zahřívání a pečení, 5. pražení a nakonec za 6. opětovné pečení-zahřívání.
Lehce zkroucené listy jsou tmavě smaragdově zelené, středně veliké s podílem tipsů a tvarem připomínající obočí. Nálev je žlutavě zelený, čirý, s chutí příjemně natrpklou, malinko nasládlou, mírně kořeněnou, s dozvukem lehce bezinkovým.
Vícenálevový čaj vhodný k celodennímu popíjení a rozjímání
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.