Vánoční otevírací doba. Rádi bychom Vás informovali o přerušení provozu ve dnech od 19.12. 2025 do 6. 1. 2026. Po celou tuto dobu bude velkoobchodní sklad uzavřen a nebudeme tak přijímat ani vyřizovat žádné objednávky. Poslední objednávky před vánočními svátky přijímáme v pátek 19.12. 2025. Poslední objednávky přes zásilkovnu odešleme v pátek 19.12. 2025, s ostatními dopravci v pondělí 22.12.2025. Na Vaše objednávky se budeme těšit opět od pondělí 5. 1. 2026.
Neohodnoceno

Japan Sencha UME

Velmi dobrá třída japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Shizouka z kultivaru Yabukita.

Varianta
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Kód: 3018/100 3018/250 3018/500 3018/1000 Zvolte variantu
Značka: Expect
207 Kč / 100g 499 Kč / 250g 997 Kč / 500g 1 992 Kč / 1000g od 207 Kč / 100g
Kategorie: Zelené čaje Japonsko
Balení: Rozvažované
Originální název: sencha UME - zalévaný čaj
Oblast: Japonsko, Shizuoka
Příprava: Zalijte 80-90°C horkou vodou a louhujte 1-2 minuty /vícekrát/.
Vícenálevový čaj: ano
Teplota vody: 80-90 °C
Čas přípravy: 1-2 min.
Množství čaje: 2-3 g na cca 200ml

Nejpopulárnější a „nejpitelnější“ čaj v Japonsku je Sencha (Senča). Produkuje se se v různých jakostech a pije se každý den doma i v práci. Keře jsou vystaveny přímému slunci a první sklizeň probíhá od konce dubna do poloviny května. Většinou se používají mechanické nůžky nebo kombajny, ale listy pro nejkvalitnější sortu čaje Sencha se otrhávají ručně. Lístky z první sklizně dávají nálev příjemné, nepříliš výrazné chuti, zatímco čaj z druhé sklizně má silnější chuť a obsahuje více tříslovin a kofeinu, protože lístky se vyvíjejí za plného slunečního svitu. Lístky se zpracovávají podobně jako Gyokuro – nejdříve se napařují, čechrají proudem teplého vzduchu a potom se suší a svinují do jemných jehliček.

Listy jsou svinuty do tenkých, delších tmavě zelených plochých jehliček. Nálev je žlutozelený, s chutí svěží, vyváženou, harmonickou s velmi jemnou trávovou dochutí a sladkostí.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola