Zelený čaj Japan Sencha RIKYU middle steamed
Vynikající třída Sencha z čajové zahrady Shimada-shi u města Kakegawa v prefektuře Shizouka. Tato sklizeň pochází z kultivaru Yabukita.
Kategorie: | Zelené čaje Japonsko |
---|---|
Balení: | Rozvažované |
Originální název: | Sencha Rikyu |
Oblast: | Japonsko, Shimada-shi, Shizuoka |
Příprava: | Zalijte 70-80°C horkou vodou a louhujte 0,5-1 minutu /vícekrát/. |
Vícenálevový čaj: | ano |
Teplota vody: | 70-80 °C |
Čas přípravy: | 0,5-1 min. |
Množství čaje: | 2-3 g na cca 200ml |
Způsob zpracování je mezi metodou Fukamushi (silné propařování) a Akamushi (slabé napařování). Vyvážený chuťový profil je tak vytvořen středně vysokým ohřevem lístků nad párou (middle steamed). Vzniká tak speciální kombinace svěžesti lehce napařeného čaje a zároveň aromatičnosti a hutnosti silněji napařeného čaje. Proto je tato vyzrálá Sencha zvlášť oblíbená u milovníků delikátních „kulatých“ chutí.
Vzhled lístků – drobnější zelené jehličky. Nálev je zelený, lehce zakalený s chutí svěží, vyváženou, harmonickou s velmi jemnou trávovou dochutí a sladkostí.
Tato harmonická Sencha je vhodná k celodennímu poklidnému popíjení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.