Neohodnoceno

Zelený čaj Japan Matcha Kabuse 50g folie

Matcha tea je jemně mletý prášek ze speciálně pěstovaných a zpracovaných listků zeleného čaje. Je zvláštní ve dvou aspektech.
Skladem
Kód: KAB105
Značka: Expect
237 Kč / ks
Kategorie: Zelené čaje Japonsko
Hmotnost: 0.05 kg
Balení: Fólie
Čajový obřad Chanoyu: ano
Originální název: Matcha Kabuse
Oblast: Japonsko, garden Yame-shi, prefekture Fukuoka
Příprava:
Vícenálevový čaj: ne
Teplota vody: 80°C
Čas přípravy: 3-4 min.
Množství čaje: 2-3 g
matcha tea
Novinka

Tato sklizeň pochází z kultivaru Yabukita, čajové zahrady Yame-shi, prefektury Fukuoka.

Čajovníky pro matcha čaj se pěstují ve stínu po dobu tří až čtyř týdnů před sklizní, stonky a žílky v lístcích se během zpracování odstraňují. Během růstu ve stínu rostlina Camellia sinensis produkuje více chlorofilu, theaninu a kofeinu. Matcha prášek Je konzumován zcela odlišně od běžných čajů. Tradiční japonský čajový obřad se soustřeďuje na přípravu, servírování a pití čaje matcha jako horkého nápoje a ztělesňuje meditativní duchovní styl. V moderní době se matcha také používa k přípravě různých pokrmů, například k aromatizaci či barvení. Doporučená příprava čaje Matcha: obvykle je připravován ve velké čajové misce (chawan). Dávkování je cca 3 chashaku lžičky na 1 - 1,5 dcl cca 80 °C teplé vody, přičemž postup přípravy (popisuje jen přípravu. Tento zde uvedený postup není postupem pro japonský čajový obřad Chanoyu. Na dno pečlivě vytřené misky vsypejte 3 chashaku lžičky čaje Matcha tj.(cca 1 vrchovatá čajová lžička), zaltijeme výše uvedeným množstvím cca 80 °C teplé vody a pečlivě rozšleháme pomocí bambusové metličky chasen. Vznikne nápoj s hustou pěnou na povrchu přičmž po dopití by měla být miska bez zbytků prášku matcha.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení