Neohodnoceno

Zelený čaj Japan Matcha Kabuse

Matcha tea je jemně mletý prášek ze speciálně pěstovaných a zpracovaných listků zeleného čaje. Je zvláštní ve dvou aspektech.
Varianta
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 3066/50 3066/100 3066/250 3066/500 Zvolte variantu
Značka: Expect
232 Kč / 50g 465 Kč / 100g 1 162 Kč / 250g 2 323 Kč / 500g od 232 Kč / 50g
Kategorie: Zelené čaje Japonsko
Balení: Rozvažované
Bio organic: ne
Čajový obřad Gong Fu: ne
Čajový obřad Chanoyu: ne
Originální název:
Oblast: Japonsko
Příprava:
Vícenálevový čaj: ne
Teplota vody: 0-0 °C
Čas přípravy: 0-0 min.
Množství čaje: 0-0 g
Zelený čaj Japan Matcha Kabuse
Novinka
Čajovníky pro matcha čaj se pěstují ve stínu po dobu tří až čtyř týdnů před sklizní, stonky a žílky v lístcích se během zpracování odstraňují. Během růstu ve stínu rostlina Camellia sinensis produkuje více chlorofilu, theaninu a kofeinu. Matcha prášek Je konzumován zcela odlišně od běžných čajů. Tradiční japonský čajový obřad se soustřeďuje na přípravu, servírování a pití čaje matcha jako horkého nápoje a ztělesňuje meditativní duchovní styl. V moderní době se matcha také používa k přípravě různých pokrmů, například k aromatizaci či barvení. Doporučená příprava čaje Matcha: obvykle je připravován ve velké čajové misce (chawan). Dávkování je cca 3 chashaku lžičky na 1 - 1,5 dcl cca 80 °C teplé vody, přičemž postup přípravy (popisuje jen přípravu. Tento zde uvedený postup není postupem pro japonský čajový obřad Chanoyu. Na dno pečlivě vytřené misky vsypejte 3 chashaku lžičky čaje Matcha tj.(cca 1 vrchovatá čajová lžička), zaltijeme výše uvedeným množstvím cca 80 °C teplé vody a pečlivě rozšleháme pomocí bambusové metličky chasen. Vznikne nápoj s hustou pěnou na povrchu přičmž po dopití by měla být miska bez zbytků prášku matcha.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: