Neohodnoceno

Zelený čaj Japan Matcha Kabuse

Matcha Kabuse pochází z kultivaru Yabukita, čajové zahrady Yame-shi, prefektury Fukuoka. 

Varianta
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 3066/50 3066/100 3066/250 3066/500 Zvolte variantu
Značka: Expect
232 Kč / 50g 465 Kč / 100g 1 162 Kč / 250g 2 323 Kč / 500g od 232 Kč / 50g
Kategorie: Zelené čaje Japonsko
Balení: Rozvažované
Čajový obřad Chanoyu: ano
Originální název: Matcha Kabuse
Oblast: Japonsko, garden Yame-shi, prfektura Fukuoka
Příprava:
Vícenálevový čaj: ne
Teplota vody: 80°C
Čas přípravy: 3-4 min.
Množství čaje: 2-3 g
matcha kabuse
Tip

Čajovníky pro matcha čaj se pěstují ve stínu po dobu tří až čtyř týdnů před sklizní, stonky a žílky v lístcích se během zpracování odstraňují. Během růstu ve stínu rostlina Camellia sinensis produkuje více chlorofilu, theaninu a kofeinu. Matcha prášek je konzumován zcela odlišně od běžných čajů. Tradiční japonský čajový obřad se soustřeďuje na přípravu, servírování a pití čaje matcha jako horkého nápoje a ztělesňuje meditativní duchovní styl. V moderní době se matcha také používa k přípravě různých pokrmů, například k aromatizaci či barvení. Doporučená příprava čaje Matcha: obvykle je připravován ve velké čajové misce (chawan). Dávkování je cca 3 chashaku lžičky na 1 - 1,5 dcl cca 80 °C teplé vody, přičemž postup přípravy (popisuje jen přípravu. Tento zde uvedený postup není postupem pro japonský čajový obřad Chanoyu. Na dno pečlivě vytřené misky vsypejte 3 chashaku lžičky čaje Matcha tj.(cca 1 vrchovatá čajová lžička), zalijeme výše uvedeným množstvím cca 80 °C teplé vody a pečlivě rozšleháme pomocí bambusové metličky chasen. Vznikne nápoj s hustou pěnou na povrchu přičemž po dopití by měla být miska bez zbytků prášku matcha.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu