Žluté čaje
Žluté čaje
(čínsky - huang cha)
Jedná se o jemně dodatečně fermentované čaje, které jsou dosti vzácné a proto i zpravidla velmi drahé. Vyrábějí se podobně jako čaje zelené s tím rozdílem že po vyhřátí lístků v pánvích, je rolován při čemž vzniká vlhký meziprodukt, který se nechává odpočinout v silné vrstvě 5-72 hodin, následně se pozvolna suší 2-3 dny v poměrně silných vrstvách pod plachtou při teplotě 50-60°C. Během tohoto sušení proběhne rozklad zeleného chlorofylu a listy dostanou hnědožlutou až žlutou barvu. Za císaře se takto označovali nejvybranější sorty zeleného čaje z provincií, kterými se platila daň císaři (žlutá je tradiční císařská barva).
Nejprodávanější
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Zjistěte o žlutých čajích více v našem článku Žluté čaje, jejich historie, druhy i benefity.

 
                    
                
         
                
         
                                    
                                                                                                                                                                                    