Vánoční otevírací doba. Rádi bychom Vás informovali o přerušení provozu ve dnech od 19.12. 2025 do 6. 1. 2026. Po celou tuto dobu bude velkoobchodní sklad uzavřen a nebudeme tak přijímat ani vyřizovat žádné objednávky. Poslední objednávky před vánočními svátky přijímáme v pátek 19.12. 2025. Poslední objednávky přes zásilkovnu odešleme v pátek 19.12. 2025, s ostatními dopravci v pondělí 22.12.2025. Na Vaše objednávky se budeme těšit opět od pondělí 5. 1. 2026.
Neohodnoceno

Zelený čaj Japan Matcha Kabuse 50g folie

Matcha tea je jemně mletý prášek ze speciálně pěstovaných a zpracovaných listků zeleného čaje. Je zvláštní ve dvou aspektech.
Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: KAB105
Značka: Expect
237 Kč / ks
Kategorie: Zelené čaje Japonsko
Hmotnost: 0.05 kg
Balení: Fólie
Čajový obřad Chanoyu: ano
Originální název: Matcha Kabuse
Oblast: Japonsko, garden Yame-shi, prefekture Fukuoka
Příprava:
Vícenálevový čaj: ne
Teplota vody: 80°C
Čas přípravy: 3-4 min.
Množství čaje: 2-3 g
Položka byla vyprodána…

Tato sklizeň pochází z kultivaru Yabukita, čajové zahrady Yame-shi, prefektury Fukuoka.

Čajovníky pro matcha čaj se pěstují ve stínu po dobu tří až čtyř týdnů před sklizní, stonky a žílky v lístcích se během zpracování odstraňují. Během růstu ve stínu rostlina Camellia sinensis produkuje více chlorofilu, theaninu a kofeinu. Matcha prášek Je konzumován zcela odlišně od běžných čajů. Tradiční japonský čajový obřad se soustřeďuje na přípravu, servírování a pití čaje matcha jako horkého nápoje a ztělesňuje meditativní duchovní styl. V moderní době se matcha také používa k přípravě různých pokrmů, například k aromatizaci či barvení. Doporučená příprava čaje Matcha: obvykle je připravován ve velké čajové misce (chawan). Dávkování je cca 3 chashaku lžičky na 1 - 1,5 dcl cca 80 °C teplé vody, přičemž postup přípravy (popisuje jen přípravu. Tento zde uvedený postup není postupem pro japonský čajový obřad Chanoyu. Na dno pečlivě vytřené misky vsypejte 3 chashaku lžičky čaje Matcha tj.(cca 1 vrchovatá čajová lžička), zaltijeme výše uvedeným množstvím cca 80 °C teplé vody a pečlivě rozšleháme pomocí bambusové metličky chasen. Vznikne nápoj s hustou pěnou na povrchu přičmž po dopití by měla být miska bez zbytků prášku matcha.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola