Čaj Pu Erh milk tmavý typ/shu-ripe
Kvalitní třída, tmavého čínského čaje Pu erh ochucená mléčným aroma.
Kategorie: | Pu Erh - tmavé čaje |
---|---|
Balení: | Rozvažované |
Originální název: | Milk Pu Erh |
Oblast: | China, Yunnan |
Příprava: | Zalijte vroucí vodou a louhujte 4-5 minut |
Vícenálevový čaj: | ano |
Teplota vody: | 100 °C |
Čas přípravy: | 4-5 min. |
Množství čaje: | 2-3 g na cca 200ml |
Sypaný tmavý Pu Erh z vysoce kvalitních čajových lístků obohacený přírodními mléčnými esencemi.
Čínské Pu Erhy z divokých a polodivokých čajovníků mají své nadšené obdivovatele na celém světě. Pu Erh, Pu-er, Pchu-er (a další varianty) jsou označení pro proslulé čínské čaje původem ze starobylého stejnojmenného správního místa v horské provincii Yunnan (Jün-nan). Pu-erh se zpracovává užitím dodatečné fermentace černého čaje, ale přesné postupy výroby jsou dodnes přísně střeženy a zahaleny tajemstvím. Charakteristické výrazné aroma Pu-Erhu je přirovnáváno k vůni starých buddhistických klášterů.
Vzhledově jsou listy větší, tmavě hnědé, rolované i s obsahem žlutohnědých tipsů. Tento druh Pu-Erhu přidává k tradiční zemitosti další bonus a to velmi jemnou, hladkou mléčnou příchuť a lehce přirozenou sladkost. Nálev má tmavě hnědooranžovou až kávovou barvu.
Pu-erh je proslulý svými zdravotními účinky. Pravidelné pití tohoto čaje detoxikuje organismus a reguluje metabolismus. Pu-erh je ideálním nápojem pro období očistných kůr a půstů. Je také nazýván „požíračem tuků“. Optimalizuje hladinu cholesterolu a posiluje imunitu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.