Neohodnoceno

Lapacho /Tabebuiae cor­tex/ Pau d'arco bark cut

Vnitřní vrstva kůry jihoamerického stromu Tabebuia cortex.
Příprava nápoje z Lapacha není nijak složitá a zvládne ji opravdu každý.

Varianta
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: A710/100 A710/250 A710/500 A710/1000 Zvolte variantu
Značka: Expect
65 Kč / 100g 148 Kč / 250g 295 Kč / 500g 590 Kč / 1000g od 65 Kč / 100g
Kategorie: Bylinné a rostlinné čaje
Balení: Rozvažované
Bio organic: ne
Čajový obřad Gong Fu: ne
Čajový obřad Chanoyu: ne
Originální název: Lapacho Taheebo /Taheebo ultissima/ Pau d'arco bark cut
Oblast: Peru
Příprava: 1 až 2 lžíce Lapacha, zalít studenou vodou a přivézt k varu. Poté na mírném ohni 5 minut povařit, odstavit a nechat ještě dalších 15 minut louhovat.
Vícenálevový čaj: ne
Teplota vody: 100-100 °C
Čas přípravy: 20 min.
Množství čaje: 2-3 g

Postačí nasypat do varné nádoby 1 až 2 lžíce Lapacha, zalít studenou vodou a přivézt k varu. Poté na mírném ohni 5 minut povařit, odstavit a nechat ještě dalších 15 minut louhovat. Výsledný nálev slijeme přes sítko a je hotovo.
Používá se buď teplý nebo studený nápoj a pro většinu lidí má vcelku příjemnou a přijatelnou chuť i vůni. Samozřejmě je možné si čaj z Lapacha mírně přisladit, například medem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu