Neohodnoceno
Lapacho /Tabebuiae cortex/ Pau d'arco bark cut
Vnitřní vrstva kůry jihoamerického stromu Tabebuia cortex.
Příprava nápoje z Lapacha není nijak složitá a zvládne ji opravdu každý.
| Kategorie: | Bylinné a rostlinné čaje |
|---|---|
| Balení: | Rozvažované |
| Bio organic: | ne |
| Čajový obřad Gong Fu: | ne |
| Čajový obřad Chanoyu: | ne |
| Originální název: | Lapacho Taheebo /Taheebo ultissima/ Pau d'arco bark cut |
| Oblast: | Peru |
| Příprava: | 1 až 2 lžíce Lapacha, zalít studenou vodou a přivézt k varu. Poté na mírném ohni 5 minut povařit, odstavit a nechat ještě dalších 15 minut louhovat. |
| Vícenálevový čaj: | ne |
| Teplota vody: | 100-100 °C |
| Čas přípravy: | 20 min. |
| Množství čaje: | 2-3 g |
Postačí nasypat do varné nádoby 1 až 2 lžíce Lapacha, zalít studenou vodou a přivézt k varu. Poté na mírném ohni 5 minut povařit, odstavit a nechat ještě dalších 15 minut louhovat. Výsledný nálev slijeme přes sítko a je hotovo.
Používá se buď teplý nebo studený nápoj a pro většinu lidí má vcelku příjemnou a přijatelnou chuť i vůni. Samozřejmě je možné si čaj z Lapacha mírně přisladit, například medem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
